Snoekbaars
Tomatencompote
Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder het zaad in de tomaten. Draai het zaad en de schillen in de blender en passeer dit door een haarzeef. Fruit het uitje aan in de zonnebloemolie. Voeg de gehakte tomaten, het tomatenvocht, peper en zout en als laatste de knoflookolie toe. Laat alles zachtjes inkoken tot een dikke compote.
Basilicumolie
Pluk de basilicum en meng hem met de oliën in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
Rieslingjus
Laat de riesling, sjalot, laurier, knoflook en de peperkorrels tot een derde inkoken. Voeg de bouillon toe en reduceer weer tot een derde. Zeef en monteer met boter en vervolgens met de opgeslagen room. Breng op smaak met peper en zout.
Aardappelpuree
Kook de aardappel gaar met zout. Wrijf door een puntzeef, weeg de aardappel af en voeg 1/3 toe aan boter met de melk en breng op smaak met zout.
Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia Father's Eyes Chardonnay 2023: luxe prijswinnende chardonnay uit Friuli
De Di Lenardo Vineyards Venezia Giulia Father's Eyes Chardonnay 2023 is een verfijnde en luxe witte wijn uit het hart van de Italiaanse wijnregio Friuli.