Dit Franse witte druivenras is net als zijn blauwe tegenhanger cabernet sauvignon wereldwijd geliefd. Chardonnay stamt uit de Bourgogne. Het is een aromatisch vrij neutraal ras, dat van zichzelf weinig opvallende smaakeigenschappen heeft. Dat biedt de producent alle ruimte om ermee te spelen en smaakcomplexiteit te creëren door vergisting op eikenhouten vaten, malolactische omzetting of een lang contact met de afgestorven gistcellen. In koele gebieden als Chablis heeft de wijn tonen van groene appel; in Australië en Californië is dat eerder ananas. Door zijn neutrale karakter en (bij een vroege oogst) goede zuren is chardonnay ideaal voor het maken van mousserende wijnen zoals champagne, puur of in combinatie met pinot noir.
Frisse, droge witte wijn uit Italië met de geur van fijn geel fruit en een frisse smaak. Prima als aperitief, maar ook heel geschikt bij koude voorgerechten met vis.
Le Jade Côtes de Thau Chardonnay: heerlijke Zuid-Franse chardonnay
De Le Jade Côtes de Thau chardonnay is een verfrissende en toegankelijke chardonnay uit de Languedoc, Zuid-Frankrijk. Deze wijn biedt de perfecte balans tussen fruitige frisheid en een subtiele eikentoets, wat hem ideaal maakt als aperitief of begeleider van lichte gerechten.
Volle, aromatische witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van toast, eiken en rijp geel fruit. De volle, evenwichtige en sappige smaak past heel goed bij vis, kip en zomerse salades.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Angelique Hoving - van der Linden
"Dit is echt op en top Chardonnay! Chardonnay zoals het bedoeld is. Vol, vettig, boterig met een flinke lik eiken..." Lees meer
Zuid-Franse witte wijn met een aroma van groene appel, boter en eiken. De smaak is vol, krachtig en fris. Uitstekend bij pasta, vis, mosselen, garnalen en rivierkreeftjes.
Verfijnd geurende, droge witte wijn met aroma’s van limoen, perzik, appel, toast en amandel. Mooi soepel en sappig met rijp fruit en opwekkende zuren in de smaak. Licht boterig in de elegante finale.
De Paul Mas chardonnay is niet zomaar een van onze meest favoriete chardonnays. Deze chardonnay is licht romig en toch fris van smaak, met een middellange afdronk. Paul Mas wijnen zijn het resultaat van een harmonieuze symbiose tussen een buitengewone regio voor de productie van druiven, passie voor de wijnstok, respect voor de druiven tijdens het vinificatieproces en het talent voor mengen en rijpen: dat is de stijl van Paul Mas. Het is aan de oevers van de Hérault, aan de voet van het Château Paul Mas in Pézenas, dat de legende van Vinus de reiger begon.
Een echte allemansvriend
"Mijn vader (Ben van der Linden) importeerde deze wijn al in de jaren negentig van de vorige eeuw..." Lees meer
De Sousa Champagne Tradition Brut – een echte liefhebber-champagne
De De Sousa Champagne Tradition Brut is een verfijnde Champagne afkomstig van het gerenommeerde familiedomein De Sousa in de Grand Cru-gemeente Avize.
De Sousa Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Réserve Extra Brut – uitzonderlijke kwaliteit uit de Champagne
De De Sousa Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Réserve Extra Brut is een verfijnde Champagne afkomstig van het familiedomein De Sousa in de prestigieuze Grand Cru-gemeente Avize.
De Sousa Champagne Chemins des Terroirs Brut – heerlijke en verfijnde Champagne
De De Sousa Champagne Chemins des Terroirs Brut is een verfijnde en luxe Champagne afkomstig van het gerenommeerde familiedomein De Sousa in de Grand Cru-gemeente Avize, in de Champagne-regio van Frankrijk.
Klassieke witte bourgogne met een lichte eikenhoutrijping en een ronde, volle smaak.
Exquise Champagne met een ragfijne mousse en overweldigende diepgang en finesse. Complex en puur in geur met nuances van oranjebloesem, ananas, mango, amandelgebak en witte bloemen. De smaak is krachtig, zijdezacht en uiterst geraffineerd tegelijk met een schitterende fraîcheur en mineraliteit.
Volle, frisdroge witte Bourgogne met een delicate geur van witte bloemen, appel, meloen en amandel. Soepele stijl chardonnay met sappigheid en levendige zuren. De finale is lang en krijtdroog. Heerlijk bij carpaccio van heilbot, stoofpotje van vis, gevogelteragout of zachte kazen.
Frisse, geurige witte wijn met nuances van rijpe appel, abrikoos en lichte toastgeuren. De smaakstructuur is vol en fris, de afdronk sappig en geurig. Fraai bij diverse koude en warme visgerechten, maar ook prima bij kalfsvlees of gevogelte met een romige saus.
Deze klassieke witte bourgogne van Domaine Mazilly is met z'n frisse karakter en subtiele eiken typisch voor een goede Côte de Beaune. Perfect bij verfijnde vis- of gevogeltegerechten. Nu fraai op dronk, maar kan nog tot vier à vijf jaar na de oogst verder rijpen.
Klassieke witte bourgogne, zonder eikenhoutrijping en met een zachte, volle en frisse smaak. Prima bij diverse visgerechten of lichte vlees- en gevogelteschotels, maar ook als aperitief.