Er bestaan twee soorten gorgonzola: de gewone, pikante gorgonzola en de 'dolce'. Die laatste is hier gebruikt en is overigens niet zoet, maar wel mild. Hij heeft niet het scherpe uitgesproken blauwe kaas aroma van de pikante. Hij is heel romig van smaak en ook zacht van structuur, waardoor hij lastig te snijden is. Op de warme aardappelen loopt hij gelijk uit. Aardappel en deze gorgonzola is een 'match made in heaven.'
Ingrediënten
Bereiding
Wijn-spijs: Chardonnay, Le Jade
De wijn heeft zuivel en boter in de geur en een volle smaak met perzik en banaan en een licht bitter in de nasmaak. Dat bitter valt weg bij het gerecht, met name de roodlof, en de wijn gaat ook frisser smaken. Het volle karakter van de wijn kan de milde, zachte kaas, de gebakken aardappel en de noten heel goed aan. Een win-win situatie voor wijn en gerecht.
Le Jade Côtes de Thau Chardonnay: heerlijke Zuid-Franse chardonnay
De Le Jade Côtes de Thau chardonnay is een verfrissende en toegankelijke chardonnay uit de Languedoc, Zuid-Frankrijk. Deze wijn biedt de perfecte balans tussen fruitige frisheid en een subtiele eikentoets, wat hem ideaal maakt als aperitief of begeleider van lichte gerechten.