Bladeren verkleuren rood, geel en bruin, er waait een frisse wind en de regen komt met bakken uit de lucht: de herfst is echt begonnen. Tijd voor gezelligheid binnen met kaarsen en de openhaard aan. Maar ook tijd voor de echte herfst seizoensproducten: champignons, pastinaak en pompoen! Daarom een heerlijke pompoenrisotto met...
Wijn: Le Jade Chardonnay
Bij de romigheid en de iets wat nootachtige van de pompoen past een wijn dit ook in de smaak heeft. Daarom adviseren we de Chardonnany van Le Jade. Deze ronde en zachte Chardonnay is deels op eikenhout gelagerd waardoor de smaak ook wat romig is. Dit sluit mooi aan bij de smaak van de risotto met de kaas in combinatie met de pompoen.
Spijs: Pompoenrisotto
Ingredienten:
4 el olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
50 g boter
1 grote ui (gesnipperd)
300 g risottorijst (pak 500 g)
1.2 liter kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
100 g Grana Padano ((kaas), geraspt)
Bereidingswijze: