Pompoenrisotto & Le Jade Chardonnay

Bladeren verkleuren rood, geel en bruin, er waait een frisse wind en de regen komt met bakken uit de  lucht: de herfst is echt begonnen. Tijd voor gezelligheid binnen met kaarsen en de openhaard aan. Maar ook tijd voor de echte herfst seizoensproducten: champignons, pastinaak en pompoen! Daarom een heerlijke pompoenrisotto met...

Wijn: Le Jade Chardonnay
Bij de romigheid en de iets wat nootachtige van de pompoen past een wijn dit ook in de smaak heeft. Daarom adviseren we de Chardonnany van Le Jade. Deze ronde en zachte Chardonnay is deels op eikenhout gelagerd waardoor de smaak ook wat romig is. Dit sluit mooi aan bij de smaak van de risotto met de kaas in combinatie met de pompoen.

Spijs: Pompoenrisotto

Ingredienten:
4 el olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
50 g boter
1 grote ui (gesnipperd)
300 g risottorijst (pak 500 g)
1.2 liter kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
100 g Grana Padano ((kaas), geraspt)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  2. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie. Bestrooi met de kruiden en voeg peper en zout naar smaak toe. Bak ca. 20 min. in de oven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 8 min.
  4. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 minuten.
  5. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.
 
Bronvermelding: Allerhande
Even geduld a.u.b.