Colheita is een Portugese term voor ‘oogstjaar’. Hij wordt met name gebruikt voor portwijnen uit één oogstjaar die pas na een heel lange houtrijping gebotteld worden. De voorgeschreven minimale rijpingsduur op vat bedraagt zeven jaar, maar in de praktijk kan het tientallen jaren duren voor de wijn gebotteld wordt. Dit type port is complex en gerijpt, met geur- en smaaknuances die variëren van gedroogd fruit en cederhout tot karamel, koffie en noten. Een wijn om even voor te gaan zitten; schenk hem bij oude kaas, bittere chocola of noten. Omdat colheita op vaten rijpt – en dus met invloed van zuurstof – kun je een geopende fles colheita vrij lang bewaren zonder dat de smaak achteruitgaat.
Quinta da Romaneira Colheita Tawny Port 2007 – de crème de la crème van Tawny Port
De Quinta da Romaneira Colheita Tawny Port 2007 is een uitzonderlijke Tawny Port uit het hart van de Douro-vallei in Portugal.
Quinta da Romaneira Colheita Tawny Port 2007 – de crème de la crème van Tawny Port
De Quinta da Romaneira Colheita Tawny Port 2007 is een uitzonderlijke Tawny Port uit het hart van de Douro-vallei in Portugal.